Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2018-2019

Tema:  Nivell educatiu:  Nom activitat:
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

C.03.03 / SALUT, CONSUM I CIÈNCIA / C.03 Drets de les persones consumidores i usuàries

Dia Mundial dels drets de la Persona Consumidora (15 de març de 2019)
*** Activitat nova ***

STARS
(0 valoracions)
  • Breu descripció de l'activitat

    Proposta d’activitats de sensibilització en matèria de consum responsable per al Dia Mundial dels drets de la Persona Consumidora (15 de març de 2019)

    El Servei de Consum i Mercats de l’Àrea de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma, en col•laboració amb les associacions de consumidors Consubal i La Defensa, ofereix una sèrie d’activitats orientades a la formació dels ciutadans i ciutadanes com a persones consumidores.

     

    Objectiu

    Es proposen xerrades informatives als centres escolars, als nivells de darrer cicle de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior, educació d’adults i educació universitària, així com a les associacions de veïns i gent gran, amb l’objectiu d’introduir-los al món del consum a partir del coneixement dels seus drets i deures i dels mecanismes per a poder-los exercir.

    A les activitats es tractaran temes com el concepte de persona consumidora, les compres, els pressuposts, els tiquets, les factures, les devolucions, les garanties i les compres per Internet, així com els òrgans als quals es poden dirigir per a resoldre els conflictes en matèria de consum.

    Les associacions de consumidors també tractaran temes relacionats amb el consum responsable, garanties i devolucions, publicitat i consum, telefonia, subministraments d’aigua,llum i gas, entitats bancàries, vendes a domicili i salut.

     

    Metodologia

    La metodologia emprada consisteix a dur a terme una xerrada adaptada a l’edat i les característiques particulars de cada grup, seguida d’un taller pràctic i l’entrega de material informatiu. També es farà una visita a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor si ho sol•liciten.
     

  • Horari i lloc d'encontre

    Les activitats són gratuïtes i es faran la setmana de l’11 al 27 de març de 2019.

    Es faran a l’Aula de Consum del Servei de Consum i Mercats de l’Ajuntament de Palma, situada al Mercat de l’Olivar, plaça de l'Olivar, 4,1r pis, o al centre escolar o associació després de petició i atenent als recursos tècnics disponibles. La durada és de 2 hores.

  • Observacions / Condicions

    Per a més informació i confirmació de la inscripció podeu enviar un correu electrònic a consum@palma.cat o telefonar al Servei de Consum i Mercats, tel. 971 71 79 80.

  • Documentació/Material didàctic/Impresos

    Cartell Dia del Consumidor 2019
    - Adreçat a: professors, alumnes, general
    - Descarregar:
         carteldiadelconsumidor2019.pdf